Poruke i čestitke za Valentinovo

Valentinovo
()

Iznenadite voljenu osobu za Valentinovo, donosimo najljepše čestitke i sms poruke za dan zaljubljenih.

Valentinovo

Valentinovo ili Dan svetog Valentina spomendan je na sv. Valentina koji se obilježava 14. veljače. Taj dan se obilježava i kao Dan zaljubljenih.

U trenutnoj 2018. kalendarskoj godini Valentinovo pada u Srijedu 14. veljače.

 

Povijest Valentinova

Sv. Valentin bio je biskup grada Terni u Umbriji par stotina kilometara od Rima.

Blagdan sv. Valentina se od davnina obilježavan na dan 14. veljače a povezanost sa ljubavi potječe iz legende o braku mlade kršćanske s rimskim legionarom koji je iz ljubavi prema njoj također postao kršćaninom. Tijekom priprava za brak oboje su na smrt oboljeli, a svetac je njihov brak blagoslovio dok su umirali u zagrljaju na bračnoj postelji.

U Hrvatskoj Valentinovo kao dan zaljubljenih se uglavnom veže na utjecaje iz američke kulture dok je u Međimurju i ranije postojao narodni običaj kada se na dan sv. Valentina ostavlja djeci peciva u obliku ptica, uz objašnjenje da je to dan kada ptice imaju svadbu, da se “ftičeki ženiju”.

Valentinovo se slavi u čitavom svijetu na razne načine, ali nije samo za zaljubljene parove. Valentinovo veliča ljubav djeteta prema roditeljima i obrnuto, dragim prijateljima i svima onima koje nosimo duboko u srcu. Za Valentinovo se, nakon Božića, u svijetu pošalje najveći broj čestitaka, poruka i proda najviše cvijeća.

Mnogi zaljubljeni parovi putuju u Pariz koji slovi za jedan od najromantičnijih gradova uz Veneciju te Veronu, rodni grad najpoznatijeg ljubavnog para – Romea i Julije.

 

Čestitke za Valentinovo

Valentinovo Kupido čestitke poruke

Najstariju čestitku za Valentinovo napisao je francuski vojvoda Karlo Orleanski. Namjenio ju je svojoj supruzi dok je bio u zatočeništvu u Engleskoj. Simbol je Valentinova i Kupid, starorimski bog

ljubavi. Često se prikazuje kako drži luk i strijelu jer se vjeruje da se onaj koga on pogodi svojom čarobnom strelicom odmah zaljubi. Svake se godine za Valentinovo pošalje oko milijardu čestitaka, a nešto više pošalje se jedino za Božić.

Valentinovo je, uz Majčin dan, dan i kada se kupuje najviše cvijeća. Svake godine djevojke i žene širom svijeta na Valentinovo zajedno dobiju oko 50 milijuna ruža. U Veronu, rodni grad Romea i Julije, svake godine pristigne oko tisuću ljubavnih pisama za Juliju. U Americi, zanimljivo, čak 15 posto čestitaka za Valentinovo djevojke pošalju same sebi 🙂

 

8 Najljepših SMS poruka za Valentinovo

U nastavku donosimo TOP 10 SMS poruke i čestitke za Valentinovo:

 • Kad sam s tobom, ljepši mi je dan. Kad te sanjam, slađi mi je san. Kad te volim, mirišu mi jutra. Kad te ljubim, ne mislim na sutra. Sretno ti Valentinovo ljubavi!
 • Tvoja ljubav je potok što iz raja teče, zbog tebe je moj život prepun sreće, šaljem ti pusu slađu od meda, jer ti si sve što mi u životu treba! VOLIM TE!
 • Klikni za više

  Kad bi zrno pijeska bilo mjerilo za ljubav, sve pustinje svijeta ne bi bile dovoljne da ti kažem koliko te volim. Sretno Valentinovo!

 • Ostani tu gdje jesi, u mome srcu na istoj adresi. Da te mogu uvijek naći, da ti kažem koliko mi tvoja ljubav znači. Volim te!
 • Ljubavi našoj ne vidim kraj zato proslavimo i danas ovaj poseban dan. Sve što smo željeli u ljubav smo pretvorili sada je pravi čas da upoznamo onaj mali glas koji nas vodi da slavimo ljubavi dan.
 • Neću te ostaviti nikada, jer mi je do tebe stalo, uvijek ću biti kraj tebe, čak i kada ne bude trebalo, ti si moja sreća, ti si moje sve. Samo ću ti reći, ljubavi volim te.
 • Jedino ti znaš što mi treba, tvoj topli osmijeh i ljubav do neba. Jedino ti možeš to da mi daš, zato te i volim, samo da znaš. Volim te Ljubavi!
 • Ako negdje postoji sjaj onda je on u tvojim očima. Ako negdje postoji bol onda je to život bez tebe. Ako je itko na ovom svijetu voljen onda si, vjeruj mi, ti! Volim te!

Najljepše čestitke i poruke za Valentinovo i vezu na daljinu

Ako vam je simpatija, supruga, cura, dečko, muž daleko, usrećite nju ili njega jednom od lijepih čestitki za dan zaljubljenih:

Srca - Valentinovo - Čestitke - poruke

 • Gdje si moje medeno, bez tebe mi je je ledeno, čuvam poljubac za tebe, hoću te kraj sebe. Želim te nešto pitati kratko, jede mi se nešto slatko. Sretno Valentinovo!
 • Ti na jednom, a ja na drugom kraju, kao anđeli u nebeskom raju. Anđeli se sastaju sa Bogom, a nadam se da ću se i ja sastati sa tobom… Fališ mi.. Sretno Valentinovo!
 • Od tvog dodira sunce se skriva, od tvog osmijeha vatra se gasi, od tvog pogleda rana se pretvara u najljepši san i šta još da ti pričam kad mi nedostaješ svaki dan…
 • Lezi i zamisli ruke moje kako kliže niz tijelo tvoje. Strastvene poljupce tvoje od kojih drhti tijelo moje, krevet vruć sve do zore, to je lijek za nas dvoje! Volim te!
 • Večeras je jedna osoba sama i društvo joj pravi nebeska tama, večeras zvijezda sja samo za nju, večeras je tužna jer ti nisi tu! Volim te!
 • Kad god ti se čini da sam daleko, kad god pomisliš da više ne mislim na tebe i da mi ništa ne značiš, ti pročitaj ovo, nasmješi se i shvati koliko griješiš! Sretan dan zaljubljenih!
 • Pogledaj mjesec što na nebu putuje, sjeti se srca što za tobom luduje. Imam jednu želju, a ona je prosta – da si pored mene, bilo bi mi dosta!
 • Ti si još tu na usnama što gore, ti si tu gdje je srce moje, ti si tu, tečeš mi kroz vene, ti si u mom srcu iako nisi pored mene! Sretno Valentinovo!

Još poruka i čestitki pronađite u rubrici Valentinovo.

Nadamo se da ste pronašli prigodne čestitke ili poruke kojima će te usrećiti svoje voljene za dan zaljubljenih.

Sretno Valentinovo!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.