Poruke i čestitke za Valentinovo

Iznenadite voljenu osobu za Valentinovo, donosimo najljepše čestitke i sms poruke za dan zaljubljenih.

Valentinovo

Valentinovo ili Dan svetog Valentina spomendan je na sv. Valentina koji se obilježava 14. veljače. Taj dan se obilježava i kao Dan zaljubljenih.

U trenutnoj 2018. kalendarskoj godini Valentinovo pada u Srijedu 14. veljače.

Povijest Valentinova

Sv. Valentin bio je biskup grada Terni u Umbriji par stotina kilometara od Rima.

Blagdan sv. Valentina se od davnina obilježavan na dan 14. veljače a povezanost sa ljubavi potječe iz legende o braku mlade kršćanske s rimskim legionarom koji je iz ljubavi prema njoj također postao kršćaninom. Tijekom priprava za brak oboje su na smrt oboljeli, a svetac je njihov brak blagoslovio dok su umirali u zagrljaju na bračnoj postelji.

U Hrvatskoj Valentinovo kao dan zaljubljenih se uglavnom veže na utjecaje iz američke kulture dok je u Međimurju i ranije postojao narodni običaj kada se na dan sv. Valentina ostavlja djeci peciva u obliku ptica, uz objašnjenje da je to dan kada ptice imaju svadbu, da se “ftičeki ženiju”.

Valentinovo se slavi u čitavom svijetu na razne načine, ali nije samo za zaljubljene parove. Valentinovo veliča ljubav djeteta prema roditeljima i obrnuto, dragim prijateljima i svima onima koje nosimo duboko u srcu. Za Valentinovo se, nakon Božića, u svijetu pošalje najveći broj čestitaka, poruka i proda najviše cvijeća.

Mnogi zaljubljeni parovi putuju u Pariz koji slovi za jedan od najromantičnijih gradova uz Veneciju te Veronu, rodni grad najpoznatijeg ljubavnog para – Romea i Julije.

Čestitke za Valentinovo

Valentinovo Kupido čestitke poruke

Najstariju čestitku za Valentinovo napisao je francuski vojvoda Karlo Orleanski. Namjenio ju je svojoj supruzi dok je bio u zatočeništvu u Engleskoj. Simbol je Valentinova i Kupid, starorimski bog

ljubavi. Često se prikazuje kako drži luk i strijelu jer se vjeruje da se onaj koga on pogodi svojom čarobnom strelicom odmah zaljubi. Svake se godine za Valentinovo pošalje oko milijardu čestitaka, a nešto više pošalje se jedino za Božić.

Valentinovo je, uz Majčin dan, dan i kada se kupuje najviše cvijeća. Svake godine djevojke i žene širom svijeta na Valentinovo zajedno dobiju oko 50 milijuna ruža. U Veronu, rodni grad Romea i Julije, svake godine pristigne oko tisuću ljubavnih pisama za Juliju. U Americi, zanimljivo, čak 15 posto čestitaka za Valentinovo djevojke pošalju same sebi 🙂

8 Najljepših SMS poruka za Valentinovo

U nastavku donosimo TOP 10 SMS poruke i čestitke za Valentinovo:

 • Kad sam s tobom, ljepši mi je dan. Kad te sanjam, slađi mi je san. Kad te volim, mirišu mi jutra. Kad te ljubim, ne mislim na sutra. Sretno ti Valentinovo ljubavi!
 • Tvoja ljubav je potok što iz raja teče, zbog tebe je moj život prepun sreće, šaljem ti pusu slađu od meda, jer ti si sve što mi u životu treba! VOLIM TE!
 • Klikni za više

  Kad bi zrno pijeska bilo mjerilo za ljubav, sve pustinje svijeta ne bi bile dovoljne da ti kažem koliko te volim. Sretno Valentinovo!

 • Ostani tu gdje jesi, u mome srcu na istoj adresi. Da te mogu uvijek naći, da ti kažem koliko mi tvoja ljubav znači. Volim te!
 • Ljubavi našoj ne vidim kraj zato proslavimo i danas ovaj poseban dan. Sve što smo željeli u ljubav smo pretvorili sada je pravi čas da upoznamo onaj mali glas koji nas vodi da slavimo ljubavi dan.
 • Neću te ostaviti nikada, jer mi je do tebe stalo, uvijek ću biti kraj tebe, čak i kada ne bude trebalo, ti si moja sreća, ti si moje sve. Samo ću ti reći, ljubavi volim te.
 • Jedino ti znaš što mi treba, tvoj topli osmijeh i ljubav do neba. Jedino ti možeš to da mi daš, zato te i volim, samo da znaš. Volim te Ljubavi!
 • Ako negdje postoji sjaj onda je on u tvojim očima. Ako negdje postoji bol onda je to život bez tebe. Ako je itko na ovom svijetu voljen onda si, vjeruj mi, ti! Volim te!

Najljepše čestitke i poruke za Valentinovo i vezu na daljinu

Ako vam je simpatija, supruga, cura, dečko, muž daleko, usrećite nju ili njega jednom od lijepih čestitki za dan zaljubljenih:

Srca - Valentinovo - Čestitke - poruke

 • Gdje si moje medeno, bez tebe mi je je ledeno, čuvam poljubac za tebe, hoću te kraj sebe. Želim te nešto pitati kratko, jede mi se nešto slatko. Sretno Valentinovo!
 • Ti na jednom, a ja na drugom kraju, kao anđeli u nebeskom raju. Anđeli se sastaju sa Bogom, a nadam se da ću se i ja sastati sa tobom… Fališ mi.. Sretno Valentinovo!
 • Od tvog dodira sunce se skriva, od tvog osmijeha vatra se gasi, od tvog pogleda rana se pretvara u najljepši san i šta još da ti pričam kad mi nedostaješ svaki dan…
 • Lezi i zamisli ruke moje kako kliže niz tijelo tvoje. Strastvene poljupce tvoje od kojih drhti tijelo moje, krevet vruć sve do zore, to je lijek za nas dvoje! Volim te!
 • Večeras je jedna osoba sama i društvo joj pravi nebeska tama, večeras zvijezda sja samo za nju, večeras je tužna jer ti nisi tu! Volim te!
 • Kad god ti se čini da sam daleko, kad god pomisliš da više ne mislim na tebe i da mi ništa ne značiš, ti pročitaj ovo, nasmješi se i shvati koliko griješiš! Sretan dan zaljubljenih!
 • Pogledaj mjesec što na nebu putuje, sjeti se srca što za tobom luduje. Imam jednu želju, a ona je prosta – da si pored mene, bilo bi mi dosta!
 • Ti si još tu na usnama što gore, ti si tu gdje je srce moje, ti si tu, tečeš mi kroz vene, ti si u mom srcu iako nisi pored mene! Sretno Valentinovo!

Još poruka i čestitki pronađite u rubrici Valentinovo.

Nadamo se da ste pronašli prigodne čestitke ili poruke kojima će te usrećiti svoje voljene za dan zaljubljenih.

Sretno Valentinovo!

Koliko je korisna ova objava?

Kliknite na zvijezdice za ocjenu!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Nema ocjena! Budite prvi koji će ocjeniti ovaj članakt.