Izrada čestitki

Čestitke nas uvijek razvesele! Pogotovo kada su unikatene, ručno izrađene i personalizirane. Razveselite one do kojih vam je stalo pomalo zaboravljenom ali prekrasnom tradicijom slanja čestitki, neka ih u poštanskom sandučiću umjesto računa dočeka vaša čestitka. Izrada čestitki zabav je proces. Čestitke možete izraditi vlastitim rukama ili koristeći neki od dostupnih digitalnih alata.

Izrada vlastoručnih čestitki

Za izradu čestitki trebat će vam:

fotokartoni u boji ili već gotove jednobojne čestitke,
Fixogum ljepilo,
šablona,
akrilne boje ili flomasteri i efekt lineri (metalik, 3D ili glitter lineri).

Postupak:

1 Izrežite fotokarton u željenoj veličini i preklopite. Radite li s gotovim jednobojnim čestitkama, odaberite karton u drugačijoj nijansi i izrežite pravokutne komade iste visine. Te komade kasnije lijepimo na prednju stranu čestitke te je važno da budu iste visine kao i čestitka. Širina treba biti manja.

2 Šablonu stavite na izrezani karton i obojite. Možete koristiti Brilliant Painter flomastere ili akrilnu boju. Ako bojate akrilnom bojom koristite spužvicu i pazite da ne nanesete previše boje. U tom bi slučaju moglo doći do podlijevanja boje ispod šablone.

3 Fixogum ljepilo nanesite na dio čestitke na koji želite zalijepiti dodatni karton. Namjestite izrezani karton da u potpunosti bude poravnat s rubom čestitke i pritisnite da se zalijepi.

4 Flomasterima ili linerima možete dodatno iscrtati motive poput zvjezdica ili pahuljica. Također možete, dok je boja još vlažna, motive posuti sitnim šljokicama. Zalijepit će se za vlažnu boju, a višak otresite i spremite za neki drugi projekt.

Možete isprobati razne šablone, kao i izrezivati komade kartona i lijepiti ih na čestitke. Baš kao što smo se igrali s kolaž papirima na satovima likovnog odgoja.

Izrada čestitki pomoću digitalnih alata

  1. Punchbowl

Svoju kompaniju sigurno nisu bez razloga okarakterizirali kao “zlatni standard online čestitki” jer, dok većina kompanija nudi mogućnost personaliziranih čestitki, Punchbowl vam omogućuje da osmislite cijeli paket. Što bi značilo da možete dizajnirati čestitku, omotnicu, žig i markicu, a većina svega ponuđenog je potpuno besplatna. Kada ste dizajnirali svoju savršenu čestitku morate se samo odlučiti za način na koji ju želite poslati. Ako postanete njihov pretplatnik možete koristiti i opciju isporuke čestitke u točno određeno vrijeme. Dajte mašti na volju jer Punchbowl uistinu omogućuje izradu vrlo kreativnih čestitki.

  1. Adobe Spark Post

Adobe Spark Post je brz, zabavan, besplatan i vrlo zabavan za korištenje. Riječ je o aplikaciji tako da ne trebate preuzimati softver za izradu čestitki. Kako biste krenuli s izradom potrebno je prijaviti se putem Facebooka, Googlea, Adobe Clouda ili e-maila. Nakon prijave odaberite dizajn koji je prilagodljiv vašim potrebama. U ponudi su brojni filteri, fontovi, boje, a ako želite uštedjeti na vremenu odaberite već gotove predloške. Nakon što ste izradili vašu savršenu čestitku dovoljno je samo odabrati opciju “preuzmi” kako bi spremili svoj uradak u visokoj rezoluciji te ga ispisali ili podijelili na mreži bez vodenih žigova, reklama ili drugih privitaka koji narušavaju izgled. Izrada čestitki s ovim alatom je uistinu zabavna a rezultati su impresivni. Mnogi ga zovu najboljim besplatnim proizvođačem blagdanskih čestitki.

  1. Postable

Ekološka svijest jača svakim danom, a ako je i vama ona bitna, Postable je savršeno rješenje za vas jer su sve njihove čestitke izrađene isključivo od recikliranog papira. Pri izradi čestitke možete koristiti vlastiti dizajn ili odabrati brojne predloške od inih talentiranih umjetnika. Nakon što ste odabrali i dizajnirali čestitke, Postable će se pobrinuti za njihovo slanje. Ako kojim slučajem ne znate adrese ljudi kojima želite poslati čestitku,bez brige, Postable ima način da ih pronađe i izvuče vas iz problema. Još jedna velika prednost koju nude jest slanje blagdanskih čestitki na određene datume. To se ne odnosi samo na blagdanske čestitke, već i one za rođendane, obljetnice i slično. Uz ovaj alat više nikad nećete zaboraviti važne datume.

  1. Canva

Koristeći ovaj moderan i besplatan alat za izradu blagdanskih čestitki vjerujemo da ćete pronaći sve kako bi vaša čestitka odgovarala svim vašim kriterijima. U ponudi imaju veliki izbor gotovih božićnih predložaka koje možete koristiti takve kakvi jesu ili ih doraditi uz dodavanje vlastitih fotografija ili koristeći brojne zabavne filtere. Postoji i opcija izrade kolaža koja je vrlo zabavna. Nakon što izradite čestitku odaberite opciju za ispis (visoka kvaliteta PDF) ili digitalni oblik (JPG).

  1. Artifact Uprising

Ovo nije još samo jedna u nizu web stranica za izradu personaliziranih čestitki, već nudi brojne darove vezane uz tiskanje vaših osobnih fotografija. S obzirom na to da ju je osnovao fotograf jasno vam je da će upravo zahvaljujući ovoj stranici vaše fotografije izgledati najbolje do sad. Kad su u pitanju blagdanske čestitke, postoji više od 100 predložaka koje možete odabrati. Tiskane su na dvostranim karticama što ih čini savršenim za uokvirivanje ili dopunjenje kolekcije na vašem hladnjaku. Možete odabrati i dodatak u obliku prilagođene poruke, a ni izbor omotnica nije siromašan. Ako niste vješti s riječima, ne brinite, ovaj sofisticirani alat će to učiniti umjesto vas.

Za inspiraciju prolistajte našu bogatu bazu čestitki za sve prilike!

Koliko je korisna ova objava?

Kliknite na zvijezdice za ocjenu!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Nema ocjena! Budite prvi koji će ocjeniti ovaj članakt.

Prethodni članak
Sljedeći članak

Povezane objave

Nedavne objave