Pozivnice za rođendan

Pozivnice za rođendan možete pronaći na internetu. Internet je pun raznih besplatnih pozivnica za printanje i bojanje. Ali kako biste pozivnice za rođendan učinili što orginalnijima predlažemo vam da ih napravite sami. Kod izrade pozivnica za rođendan razvijate svoju kreativnost, maštu i motoriku. Svi pedagozi se slažu da uključivanjem djece u određenu aktivnost, u ovome slučaju izrada pozivnica za rođendan, doprinosi njihovom osjećaju važnosti, samopouzdanja i samopoštovanja. 

Pozivnice za rođendan koje izradite sami su maštovite, uzbudljive i zanimljive. Izrada pozivnica je odličan način da se zabavite i provedete kvalitetno vrijeme sa svojim djetetom. Kod izrade dječjih pozivnica za rođendan prepustite glavnu riječ vašem djetetu. Kada je riječ o pozivnicama za rođendan dječja mašta radi čuda.

Izrada pozivnice za rođendan

Donosimo vam nekoliko kreativnih ideja za izradu pozivnica:

 1. Ručno rađena pozivnica: Ako je Vaše dijete kreativno i nadareno, dajte mu da nacrta i oboji sliku koju potom možete otisnuti u boji i tako imati personalizirane ručno rađene pozivnice. Kreativne ideje koje uključuju slavljenika ili slavljenicu su uvijek sladak detalj. Neka Vaše dijete nacrta više različitih slika, pa potom svaku posebno iskoristite kao pozivnicu, bez fotokopiranja.
 2. Pozivnica ispisana na širokoj vrpci: Ovo može biti jako zabavna ideja ako nemate toliko pozivnica koje morate uručiti. Jednostavno napišite sve informacije o zabavi na širu vrpcu napravljenu od krep papira i zarolajte ga natrag. Uzvanici će morati odmotati vrpcu ponovno kako bi pročitali vaš poziv na zabavu. Koristite flomastere ili markere sa šljokicama kako bi izgled bio još kreativniji!
 3. Pozivnice bonboni: Baš kao i bez balona, nema rođendana ni bez bonbona! Izrežite lako savitljive papire različitih boja u oblik pravokutnika, ispišite tekst pozivnice i u sredinu ubacite omiljene bonbone vašeg djeteta. Papir zatim zamotajte u obliku bonbona i to je to!
 4. Pozivnice u balonu: Jeste li znali da informacije o vašoj zabavi možete otisnuti na balonu? Kada to učinite, pošaljite balone Vašim uzvanicima koji će ga morati napuhati kako bi otkrili gdje i kada će se Vaša proslava održati. Baloni su neizostavna dekoracija svake zabave pa se s njima možete poigrati i na još jedan način. Napušite balone različitih boja, spojite ih s kartonskim pozivnicama na drvene štapove. Takve ih uručite mališanima koje pozivate na rođendan.
 5. Video poruka:  Uz Vašu pomoć. Vaše dijete može napraviti posebnu video pozivnicu koju potom možete proslijediti e-mailom svim uzvanicima.
 6. pozivnica fotografija: ovisno o tematici rođendanske proslave, primjerice princeza, nogometaši, kauboji…odjenite vašeg mališana u prikladnu odjeću, fotografirajte ga i ispišite detalje o tulumu na pozadinu fotke.
 7. Elektronske pozivnice: Postoji ogroman broj web stranica koje nude besplatne elektronske pozivnice. Šaljući takvu vrstu pozivnica, uštedjet ćete na troškovima markica i slanja poštom te istovremeno čuvati okoliš. Također, većina tih web stranica uzvanicima daje opciju da potvrde ili otkažu svoj dolazak (što je nevjerojatno praktično!).
 8. pozivnica umjetničko djelo: u vašem djetetu se krije budući umjetnik ili umjetnica? Onda je to odličan povod da svaki uzvanik dobije posebno oslikanu pozivnicu samo za njega, a vjerujemo da će vaše dijete uživati u izradi takve pozivnice.
 9. Pozivnice u kutiji: Za pozivnice koje namjeravate uručiti osobno, možete napraviti male, slatke kutije, staviti pozivnicu unutra i napuniti kutiju raznim party rekvizitima kao što su konfeti, sjajne vrpce, party trube i zviždaljke, pa čak i bombone! Informacije o zabavi mogu biti zalijepljene na dnu kutije (iznutra) ili ispod poklopca.
 10. Pozivnica na omotu čokolade: Jednako ukusna ideja (za koju se ne morate brinuti da će završiti pojedena) je da otisnete sve informacije o zabavi na omot od čokolade. Tako će gosti moći uživati u čokoladi i spremiti omot sa svim informacijama.
 11. Pozivnice u boci: Za tematske gusarske zabave ili zabave na plaži, Vaša kreativna ideja može biti slanje pozivnica zamotanih i stavljenih u bocu. Najbolje da ovakvu vrstu pozivnica sami odnesete na vrata. Papir za pozivnicu prethodno namočite u kavu, osušite i svijećom ili upaljačem malo spalite vrhove kako bi pozivnice imale pravi gusarski izgled.
 12. Pozivnica napisana na keksu: Ukusna ideja je da napišete informacije o zabavi na keksu. Mnoge pekare i slastičarne nude uslugu gdje možete odabrati sliku i dati njima da to otisnu na keksu ili kolaču. Jedini problem s ovim pozivnicama je da će uzvanici biti u napasti da pojedu keks ili kolač prije nego pročitaju sve o vašoj proslavi. Sami ispecite jednostavne, velike i okrugle medenjake te kremom za kolače u boji ispišite vrijeme i mjesto zabave.

Ako nemate dovoljno vremena, obične pozivnice možete učiniti posebnima i tako da u kuvertu dodate neku sitnicu, primjerice gumicu za kosu ili ukosnicu, broš, bedž, balon, školjkicu, privjesak ili nešto slično. K tome, pozivnicu možete utaknuti i u kutiju čokolade ili dodati vrećici bombona.

Čestitke za rođendan možete pronaći OVDJE.

Koliko je korisna ova objava?

Kliknite na zvijezdice za ocjenu!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Nema ocjena! Budite prvi koji će ocjeniti ovaj članakt.

Prethodni članak
Sljedeći članak

Povezane objave

Nedavne objave